29 augusti 2011

En till från Ceüse

För gammla sommarminnen och Hannas skull.

Leden som det fajtades med både kycklingvingar, knälås, hälkrokar, no-hands vilor och inte minst för Hannas del en drös med mindre goa gubbar från Italien. Åsikterna om dess kvalite går isär. Men likväl är det en klassiker. En klassiker bland annat därför att det inte finns så många lättare på denna sektorn. Så den klättras en hel del. Både som uppvärming men även som projekt. Därav får man näst intill alltid räkna med kö på denna led. Spektakulär klättring på stora grepp med lagom avstånd emellan dem.

Ida på Super Mickey 7b i Ceüse sektor Cascade

27 augusti 2011

Mr. KHADEJHA


Finbesök från staterna
Ivan Greene på Abstrakt, 8a i Hylteberget

25 augusti 2011

Ceüse

En pausbild för Niklas som tycker att vi uppdaterar detta skrälle för sällan.
Ceüse sett ifrån petite Ceüse, som för övrigt är en längre promenad än vad man först tror.

24 augusti 2011

Shelter

Walker Kearney på Shelter, Tjörn.

19 augusti 2011

Tillbaka på spåret

Dags att dra igång den här, för tilfället läskigt vilandes, bloggen igen.
Tillbaka från resor både hit, dit och tillbaka. Peru var mäktigt och otroligt roligt att uppleva. Ska försöka få fram någon bild därifrån framöver. Blev inte så många från min bildfångare. Padde fick dock desto mer. Kommer nog upp lite från hans bildmojäng här så småningom också. Men som jag pratade med Padde  om häromdagen, man blev rätt mätt på allt som hade med bergslandet att göra när man kommit hem. Så har istället försökt fota lite här hemma. Insåg att jag inte hade så mycket bilder på repklättring ifrån Göteborgsområdet. Så ska försöka komma ut lite under hösten och se vad man kan få till. Svår blandning, som alltid, med klättra/fota. Men så länge dagarna inte blir som i söndags, då vi låg bak i bilen i fem timmar och kollade in ett helst sjukt skådespel av naturen, så kommer MAN nog hinna med båda två ett tag till. Åtminstone någon månad kvar innan mörkret börjar komma smygandes.

Korpa i förrgår. Tog det dock alldeles för mañana under dagen, så när det väl blev dags att fota var det sjukt mörkt. ISO 4000 och slutare på 1/80 leder inte direkt till skarpa bilder med krisp i. Synd, för det blev rätt sjysst action och coola moves i cruxet på Robot. Så blir nog tillbaka relativt snart. Både för att klättra leden i fråga, men också för revansch med bilder.
Kanske som Niklas igår sa till mig, dags att börja lära sig blixtfotografering. Försökt komma in i det några gånger, men det är otroligt svårt att lära sig och få till bra. Eller i varje fall för mig. Men hösten skall ägnas en hel del till att bli bättre på denna konst. Blivit lite inspirerad efter att jag nere i Turkiet satt och pratade lite om just blixtfotografering med Johan Marklund. Han jobbar med det och är otroligt skicklig. Kolla här så får ni se lite sjyssta klätterfoton.

Så sorry KashTorgny, ingen Perubild ännu. 
Här istället Stella på klassikern Mefisto. Länge velat se ifall jag skulle kunna  få till någon bra bild i laybacken. Väldigt fina former på stenen just där. Blev dock hängandes för långt ut, så missade helt blicken där uppe.