07 juni 2014

Info om Fjällsport Open

Ja då var det dags att släppa all info om morgondagen. Inbäddat finns det en pdf-guide med beskrivningar över var boulderstället ligger samt alla sektorer och problem. Vi kommer att ha en massa tryckta guider för utdelning på plats för att ni ska kunna springa runt hej vilt utan begränsningar. Igår fick vi reda på att det är öarnas dagar 7-8 juni. Och att den megastora parkeringen vi var så glada över vid Göstahallen på Öckerö kan vara mer eller mindre full på grund av Ö-bollen som är en stor fotbollsturnering. Därför vill vi uppmana till samåkning om ni åker bil och till buss 290 som går från Nils Ericson Platsen 09:37 och är framme på Olvonvägen på Öckerö 11:04. Kolla in Västtrafiks hemsida. Nu när det är på modet med ultralopp hit och dit kan ni ju passa på att cykla eller springa ut, det är både miljövänligt och en bra upp-/nedvärmning. Kör ni efter gps kan ni knappa in Norgårdsvägen 89, Öckerö så kommer ni till parkeringen. Och snälla, snälla...om det skulle vara så att megaparkeringen är full, parkera då samvetsgrant.

 Vi samlas kl. 11:30 vid parkeringens nordvästra hörna (se översiktskartan i pdf:en) där stigen ut mot Rävholmen börjar. Kommer ni lite senare är det inga problem då vi snitslat stigen ut till samlingsplatsen plus att ni har kartan och vägbeskrivningen i den bifogade pdf-filen.

Tävlingen börjar kl. 12:00 och pågår till 15:00. Vi kommer dela ut tävlingsformulär på plats och det räcker med att skriva sitt namn på tävlingsformuläret för att vara med i utlottningen av förstapriset. De övriga tävlingsdisciplinerna är svårighet där du sammanställer de tio hårdaste problemen du klättrat (en gradkonverteringstabell finns på tävlingsformuläret) och cirkeln som är på 30 problem. Alla problem i cirkeln är värda en poäng oavsett grad, för i en cirkel är alla problem lika viktiga. Du sammanställer själv poängsumman innan inlämning kl. 15:00. Och sist men absolut inte minst disciplinen utstyrsel. Den kanske viktigaste disciplinen för att roa sig själv och andra medmänniskor. Här väljer vi på Fjällsport helt godtyckligt ut vinnaren. Tänk 80-talsklättring för att smörja domarna. Protester kan lämnas in men kommer inte att beaktas.

Vi har egentligen ingen aning hur lång tid det tar att sortera fram vinnarna bland alla tävlingsformulär men vi siktar på att ha en redig prisutdelning vid 16:00. Vi kommer stanna kvar till skymningen ifall det är några som kommer sent och vill ha en najs session på ett najs ställe.

Vi står för bra väder och boulderproblem. Det du behöver ta med själv är padda, egen mat och dryck. Vi vill även påpeka att all klättring under Fjällsport Open sker på egen risk.

Och glöm inte att ta med en egen penna till formuläret för bövelen.

Alla problem och sektorer samt vägbeskrivning kommer också upp på GBO idag. Tack som satan till Henrik och Marcus (admins på GBO) som plinkat in hela konkarongen.

Inga kommentarer: