23 september 2010

Satans sol!

Såklart att solen skall komma och störa när man som minst vill det.
Borde egentligen tentapluggat igår, men som vanligt så BORDE man göra det. Stack istället ut och tänkte fota pöjkarna lite på Abstrakt. Både helan & halvan har börjat köra ledpress på den nu och börjar komma riktigt nära.
Nu då till dilemmat med solen. Egentligen skulle vi ha suttit i ett flygplan högt upp i det blå. Detta passade mig perfekt med tanke på att jag ville hitta på något när det skulle vara klarblå himmel, men sviterna ifrån helgens förkylning fortfarande satt kvar. Dock fick jag ett hemskt sms ifrån Jan (piloten) i måndags kväll som sa att det var inställt. Han var sjuk. Påstår han i varje fall, vi tror fortfarande inte på att han har fått sitt flygcert.
Då passade det ju perfekt att Kürt och Nyfiken skulle köra i Hylte. När jag väl kommer ut så inser jag dock hur frustrerande det ibland kan vara att leka fotograf. Solen vägrade gå i moln och träden gav hemska förhållanden på väggen. Tror jag räknade till att solen gick i moln 3-4 gånger och detta varade sammanlagt i kanske 3 minuter. Givetvis aldrig när någon av dem var på press.
Så där jummade jag upp och ner i två olika rep för att hitta rätt vinklar och vänta på bra ljus. Klängandes i träd som en apa i Borneos skogar varvat med svingandes som Djungel-George på väg in i nästa träd, fast för mig var det bergsväggen. Livrädd varje gång de där nere på backen skulle hjälpa mig till med att svinga in mig till väggen för att klippa in mig i närmaste bult. 3 timmars slit resulterade i sammanlagt NOLL vettiga bilder. Än värre var att lagom tills solen började runda klipporna och faktiskt ge skugga och vettiga ljusförhållanden så var båda pöjkarna trötta och hade gett upp för dagen. Tur då att den ena pöjkvasken var snäll nog och hoppade av på väg upp i andra kruxet. Allt för att jag ska få ytterligare en chans att fånga honom på bild, eller var det för att han var trött? Nä, trötthet finns inte i denna mutants stora vokabulär. Ödmjukhet och vänlighet är det som istället fyller detta välfriserade huvud och sätter stop för hans framfart på väggen.
Som nedvarvning gick de runt hörnet och gav sig på en av klassikerna som Forexväggen har att erbjuda. Enda vettiga bilden för dagen kom då istället efter 30 sekunders slit med att inte trampa ner med fötterna i leran.


2 kommentarer:

Stefan sa...

Riktigt snygg bild Martin!

Martin sa...

Tackar Stefan!