26 augusti 2010

Laroy

Nedan Said på förlängningen på Leroy 8b+ som har projektnamnet Laroy. Den borde landa på runt 8c när den väl blir gjord. Efter Leroys ankare kommer ett hårt gastoncrux med ett obefintligt fotsteg som bumpar upp graden till som sagt troligtvis 8c. Sedan väntar lättare klättring ut höger upp till toppen av klippan.


Går även ett projekt ut åt vänster som Dani jobbade en hel del på. Han klättrade Leroy relativt lätt för att innan första cruxet få till ett bra knälås och en hyfsad vila. Dock hade han problem med detta movet som ni ser Said göra på bilden. Han gillade verkligen inte det obefintliga fotsteget och försökte en hel del andra lösningar, dessvärre utan någon lycka. På vänstervarianten väntar sedan ytterligare en hård passage utåt vänster innan ankaret nås. Det spekuleras kring 8c+ på den. Dani fick gjort det övre cruxet ganska snabbt, men det nedre gäckade tyvärr honom såpass att han tyvärr aldrig fick gjort den.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Splendid I must say! Snyggt skärpedjup du fick till.
/Padde

Martin sa...

Tackar Maestro.
Skumt att det ska vara den billigaste gluggen man har som levererar bra bilder.
Får i varje fall sjysstast skärpedjup när man vill leka med kort sådant med den. Förbannat svårt att lyckas lägga skärpan rätt bara.

Till alla er som kör med Canon. Gå genast och köp ett fast 50mm. En tiondel av priset gentemot L-gluggarna och levererar minst lika bra bilder.

Anonym sa...

Hmm! Trodde jag hade en bra arsenal men det kan kanske va nåt! Många otroligt snygga bilder må jag säga!!!

Bummel

Martin sa...

Tackar Mr. B
Ja den borde finnas i varje Canonägares väska nästan. Brukar glömma bort den under vissa perioder. Men ibland hittar man den igen och då är den riktigt rolig att leka runt lite med.