23 mars 2011

BEST COAST RIOTEn film jag och min gode vän Jesper Östlund gjorde tillsammans åt Petzl. Vi följde med och dokumenterade under de 10 dagar som Said Belhaj guidade Dani Andrada runt på västkusten bland gamla klassiker och nya projekt.
Blev lite annorlunda att filma dessa dagar. Dels var det första gången jag var uppe i rep och filmade. Sedan fick man göra det bästa man kunde av de förhållandena man hade. Innan har jag bara filmat med polare och då kan man alltid be dem klättra om saker när det är lite bättre ljus. Detta har t.ex. Bagarn bittert fått erfara. Vi hade dock relativt tur med vädret. Visst det regnade en hel del under dessa 10 dagar, men allt som oftast fick vi åtminstone lite filmat varje dag. Helt annan sak att rigga upp rep och flytta sig upp och ner och försöka anpassa sig till klättrarna. Emellanåt väntades det inte på att vi skulle vara där vi ville vara, utan det var klättring som var prio ett. Både jobbigt, utmanande och roligt att göra det bästa av situationen som filmare.
Frånsäger mig för övrigt allt ansvar för projektnamnet, det får en av klättrarna stå för.

9 kommentarer:

Bruno sa...

Tack för en bra film och snyggt foto!

/Jon

Martin sa...

Suverän film! Bra jobbat! /Martin

Anonym sa...

Ja en riktigt go film, bra gjort.
För övrigt riktigt snygga bilder ni lägger upp på bloggen.
/Johan W

Anonym sa...

Grym film! Spöar ju stora delar av etablissemanget med Boye mfl direkt! Mer sånt här!

//Henke J

Sören sa...

mycket bra jobbat med filmen. hög klass!

Anonym sa...

Bra jobbat gubbar! Fina vinklar och snyggt redigerat. Måste tagit en liten stund att klippa ihop?

/FJ

Joha sa...

Grym film. Bra musik. Är det Said m.fl som spelar vid 26:40?

Anonym sa...

Kan inte annat än hålla med, grym film!

//Mattias

Anonym sa...

Tack för alla fina komplimanger och det är väldigt kul att så många gillar den. Det är Giddabush med Said som spelar vid den angivna tiden. Martin spenderade så mycket tid med klippningen att han drabbades av s.k musarm. Vilket gjorde att han blev tvungen att åka o vila upp sig två månader på diverse indonesiska öar. Det har han helt klart förtjänat.

/Jesper