19 augusti 2011

Tillbaka på spåret

Dags att dra igång den här, för tilfället läskigt vilandes, bloggen igen.
Tillbaka från resor både hit, dit och tillbaka. Peru var mäktigt och otroligt roligt att uppleva. Ska försöka få fram någon bild därifrån framöver. Blev inte så många från min bildfångare. Padde fick dock desto mer. Kommer nog upp lite från hans bildmojäng här så småningom också. Men som jag pratade med Padde  om häromdagen, man blev rätt mätt på allt som hade med bergslandet att göra när man kommit hem. Så har istället försökt fota lite här hemma. Insåg att jag inte hade så mycket bilder på repklättring ifrån Göteborgsområdet. Så ska försöka komma ut lite under hösten och se vad man kan få till. Svår blandning, som alltid, med klättra/fota. Men så länge dagarna inte blir som i söndags, då vi låg bak i bilen i fem timmar och kollade in ett helst sjukt skådespel av naturen, så kommer MAN nog hinna med båda två ett tag till. Åtminstone någon månad kvar innan mörkret börjar komma smygandes.

Korpa i förrgår. Tog det dock alldeles för mañana under dagen, så när det väl blev dags att fota var det sjukt mörkt. ISO 4000 och slutare på 1/80 leder inte direkt till skarpa bilder med krisp i. Synd, för det blev rätt sjysst action och coola moves i cruxet på Robot. Så blir nog tillbaka relativt snart. Både för att klättra leden i fråga, men också för revansch med bilder.
Kanske som Niklas igår sa till mig, dags att börja lära sig blixtfotografering. Försökt komma in i det några gånger, men det är otroligt svårt att lära sig och få till bra. Eller i varje fall för mig. Men hösten skall ägnas en hel del till att bli bättre på denna konst. Blivit lite inspirerad efter att jag nere i Turkiet satt och pratade lite om just blixtfotografering med Johan Marklund. Han jobbar med det och är otroligt skicklig. Kolla här så får ni se lite sjyssta klätterfoton.

Så sorry KashTorgny, ingen Perubild ännu. 
Här istället Stella på klassikern Mefisto. Länge velat se ifall jag skulle kunna  få till någon bra bild i laybacken. Väldigt fina former på stenen just där. Blev dock hängandes för långt ut, så missade helt blicken där uppe.

Inga kommentarer: