02 februari 2013

Bosse

Hej! Det här är Bosse...eller det var iallafall vad vi döpte honom till under vår vistelse på Tinos. Vi träffade honom i boulderområdet Livada Beach där han var lite av en outsider. När vi först kom till Livada Beach tyckte vi det var som ett litet miniparadis: inga människor, strand, sol, boulders, vacker natur och olika sorters djur som strövade omkring helt obehindrat. Getter, gäss, sköldpaddor, ödlor, blandade småfåglar och så en ensam Bosse. Han blev snabbt vår vapendragare och följde oss blint överallt. Det gick till slut upp för oss att han blivit kär i Maria. En rival! Jag svalde snabbt svartsjukan och förklarade pedagogiskt för honom att han inte kan hålla på och ränna efter andras flickvänner like it´s no tomorrow. Han tog ingen notis om det utan fortsatte lugnt stalka Maria. Han accepterade dock min närvaro om än lite motvilligt. Värre blev det för en tysk klättrare vi träffade några dagar senare. Bosse försvarade sin tilltänkta genom att hoppa upp i luften och veva med sina paddlar till fötter efter tyskens ögon. Tysken fann till slut ingen annan råd än att helt sonika slå ned Bosse med sin ena flipflop. Tysken försvann och för Bosse var striden vunnen.

Maria säger ett allvarets ord till Bosse efter att han sprungit under slacklinen efter henne och nästan blivit mosad på kuppen.

2 kommentarer:

Johan R sa...

Underbar och fin berättelse som gav mina skrattgropar lite stretching.

padde sa...

haha, det var ganska underhållande. jag blev dock lite smårädd för bosse efter att ha sett hans kapacitet för övervåld mot tysken. jag kanske var nästa man till rakning...