31 mars 2010

Långväga dagdrömmar

Blir lätt att man sysselsätter sig med annat när "måsten" dyker upp. Ni som någonsin försökt att tentaplugga känner troligtvis igen er. Blir då extra lätt att sätta sig och kolla igenom alla olika klätterbloggar ute i den oändliga cyberrymden. Kan inte påstå att det varit lätt att sitta här hemma och följa Peludo & Glasfingrets framfart i bokskogarna. Blir ju inte heller lättare när det känns som att resten av Göteborgs boulderskara samtidigt också är där nere och dessutom skickar upp bild efter bild. Climbingpics med Bummel i spetsen levererar bild på bild ifrån sandstensblocken, även Daniel som bosatt sig under några månader där nere uppdaterar alldelles för ofta sin blogg med bilder på alla möjliga kända ansikten som dyker upp där enre. Saknas bara att Crimparna även de börjar skicka upp högkvalitativt material, som alltid, ifrån Frasselandet.

Som tur är verkar de flesta nu vara hemma och man slipper känna hur det kliar i fingrarna. Istället har vi nu fått med oss Glasfingret ut i de svenska skogarna, där han för övrigt inte verkar trivas lika bra längre. Vanligt fenomen bland förstagångsbesökare till Font.


Som tur var hade jag precis innan alla Fontanbilder började dyka upp fått hem min nya Cordillera Blanca-förare. Efter mycket letande hittade jag till slut en reviderad variant på en engelsk site. Hade nästintill gett upp att få tag på någon förare, verkade som att den var slut sedan en tid tillbaka på förlaget, så det blev en glad överraskning. Gjorde det lite lättare att uthärda dessa veckor. Fick gå och hämta föraren efter varje ny bild jag såg. Sätta mig och läsa, i vad som kan vara bland den snyggaste föraren jag sett. Snygga bilder, informativ text och mycket bra ledbeskrivningar. Många dregglande timmar över vilka turer man vill testa på. Även ifall det är över ett år bort så känns det närmare och närmare. Snart börjar konditionsträningen med storskor och packade säckar i Safjällets backar.

Vy över Pisco, som eventuellt en del av aklimatiseringen skall ske på

1 kommentar:

Anonym sa...

Du behöver en splitboard för den däringa miljön!

Jimbob