09 oktober 2008

En kväll i Jonsered

Nu börjar då så sakta mörkret komma och göra sitt intrång i våran annars så ljusa vardag. Redan när det är dags att slå igen dörrarna på butiken så börjar sig ett svart täcke lägga sig över staden och det är numera nästintill omöjligt att hinna med att klättra något efter arbetstid. Tidigare kunde man i varje fall snabbt hoppa in i bilen och kanske med lite tur hinna klättra någon led i Utby.

Är det då dags att kapitulera för jorden, universum och mörkrets lagar och således sakta trampa sig ner på pedalerna till Fabbens mörka grottor? Nej, så långt har vi inte kommit ännu. Än finns det hopp. Detta hoppet stavas JULA och bensindrivet elaggregat. Ted har gjort sig en klok investering och skapat oss ljus för bara 599:- riksdaler. Han gav den två gånger, men ack va fel det skulle visa sig vara. Nu funkar det ju faktiskt att klättra på kvällarna med. Två fina bygglampor på marken, en gaslampa plus två Apollos i träden och ett gäng pannlampor så är det bara att köra på.




Att vi sedan fick rejält med smisk på Vita Lögner ute i Jonsered är ju en annan femma. Varje gång åker man dit med nya förhoppningar om att man kanske blivit starkare, greppen blivit bättre eller att man kanske till och med kan hitta någon ny sekvens som gör det hela lättare. Alltid slutar det med samma nedslagna förhoppningar och efter alldeles för få försök så flyttas paddorna några meter till höger för att även där inse att man inte har något att hämta.
Men skam den som ger sig, nu har vi hela vintern på oss med lampor och bra stick. En kall och mörk kväll står vi där på toppen och förstår inte vad det svåra egentligen var.






"The most difficult things for a man to do are to climb a wall leaning towards you, to kiss a girl leaning away from you, and to make an after dinner speech"

Winston Churchill


Inga kommentarer: