09 januari 2011

Age quod agis


GEIYKBAYIRI

Nu återigen hemma på osäker (hal) mark. Blev en bra avstickare så här i mörkrets julrusk. Värmen sken lika mycket med sin frånvaro som katter och hundar glänste med sin närvaro. Men när väl solen kikade fram så blev det riktigt behagligt och den frusna pelaren till kropp värmdes sakta men säkert upp ända inifrån märgen. Ackumulerat lagom mycket värme för att klara sig fram till våren nu får vi hoppas.

Klättermässigt så blev det tre leder för min del. Inget dåligt rekord där Erik försökte få fram min kostnad per move jag gjort det tre senaste jultripparna. 7-8 veckor, 6 leder, borde väl åtminstone bli en 50 spänn per move. De andra fick i varje fall njuta av rejält skön kalsten och goa tufor. Klättringen höll grym kvalite och alla körde på bra. Pers fina form från i somras höll i sig och han fick gjort några riktigt fina leder. Niklas fick till slut koll på sitt psyke och lyckades med en sjukt imponerande flash på en sandbaggad teknisk tufaled. Fick några sköna bilder på honom på den som kommer upp så småningom. Johan var även han i grym form och hade svårt för att välja mellan att klättra på, eller stanna upp och ge sig upp i mina fasta rep för att fota lite till en kommande artikel. Ryssen levde inte helt upp till sitt smeknamn på mornarna då han allt som oftast var sist upp, bortsett från Niklas, men väl på klippan kom ändå ryssen till slut fram och han skickade en hel del sköna leder han med. Pappa Heyman nämner vi inte ens då han kör i en helt annan dimension än oss andra. Han hade en grym resa där allt han gav sig på såg oförskämt lätt ut.

För min del blev det en hel del fotande istället. Både i fasta rep som gänget snällt satte upp åt mig, men även en del från backen. Som bilden ovan som Niklas vänligt nog tyckte var en "sjysst" bild med tanke på att jag inte behövde anstränga mig med att rigga och jumma på rep. Kommer väl komma upp lite bilder här på bloggen framöver med en och annan tillhörande, eller ovidkommande, anekdot. Om intresse finns så kanske man skulle se ifall det någon kväll framöver skulle kunna hållas en bildvisning i butiken. Lite vin, tilltug och gött häng medans jag och Padde kan visa lite bilder ifrån Turkiet och Grekland.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vill bara påpeka att jag faktiskt var uppe tidigare än både Per, Peter och Johan några gånger. Så det så.
/den morgonpigga zombien