31 januari 2012

Baracoa, Cuba

Far och jag gjorde en liten utflykt uppför floden Yumuri nästan så långt österut på Cuba som man kan komma. Man måste anlita en guide för att ta sig uppför floden, gör man inte det följer de ändå med och man blir i slutändan ändå tvungen att betala. Trots att man inte kan ta sig uppför floden utan guide rekommenderas turen starkt, en liten bit av paradiset gömmer sig en bit upp. Floden löper genom en canyon med höga klippväggar och har små smaragdblå djuphål som gjorda för att bada och DWS:a i. Namnet Yumuri kommer av en sägen (eller var det på riktigt?) när slavar begick kollektivt självmord genom att kasta sig från klipporna ned i floden (Yo morir betyder "jag dör", därav namnet Yumuri).

Vår guide, rätt snygg kille om jag får säga det själv.

2 kommentarer:

Martin sa...

Sjysst, jag ser nästan hela bilden på min lilla dator nu. Vacker pöjke, och än vackrare foto.
Vad körde du för bländare här? Lyckats alltid ha för stor på mina porträtt så det slutar alltid med suddiga näsor, vilket jag ju såklart aldrig inser förens hemma på kammaren.

padde sa...

Muchas gracias se ñor Argus. Jag hade nog tur här kan man säga, bländare 1.4 var det. Det var precis så jag fick med ögonen. Kolla in de nya bilderna på fotosidan å säg vad du tycker.