19 januari 2012

I dessa tider

är det viktigt med en bra termos, speciellt när man sitter ute i skogen och kurar. Kom förbi butiken och kolla på Fjällsport egen 10 - årsjubileumstermos.

Lova njuter av lite varm te medans starkeman klänger på Dub

7 kommentarer:

Anonym sa...

så söta tjejen sitter och fikar medan starkeman klättrar fina och hårda grejer. Hur var det med att visa tjejer som tar i?

Anonym sa...

Tjena anonym!

Tja...jag vet inte när det här blev forum för genusrelaterade frågor, men jag har inget emot att frågor tas upp och diskuteras. Jag kan inte svara för Martin men tänker att vi har ungefär samma approach till klättring och foto. Det första jag tänker när jag läser din kommentar är att jag blir lite ledsen att det tolkas så. När bilderna till denna bloggen tas är vi ute med våra vänner och klättrar och dokumenterar alltså detta med våra kameror, vi genuskvoterar inte bilderna. Det vore intressant att veta var du ville komma med din fråga, vad den ska generera. Allt är fritt för tolkning och jag är ledsen för att du tolkar Martins bild som du gör. Jag å andra sidan tolkar ditt inlägg som att du tror att vi lägger ned kamerorna när tjejerna klättrar och tar upp dem när killarna klättrar. Så är det inte. Följ gärna upp med ett lite mer konstruktivt svar så jag vet var du vill komma. Jag är ganska enkel av mig och när jag ser Martins bild tänker jag att det var vad som skedde just då och det dokumenterades. Troligtvis hade du inte skickat inlägget om texten inte hade sagt något om ett hankön och att det förstärkte din tolkning till söt (flicka) och hård (pojke), dina ord inte Martins. Nä, nu ska jag dricka lite te.
/Padde

padde sa...

eller...det kortfattade svaret;

när vi har bra bilder på tjejer som tar i lägger vi upp dem på bloggen. så enkelt är det egentligen.

Peter Erhard sa...

…ser fram mot att debatten ska eskaleras och ordet "kränkt" droppas.

padde sa...

äh, blev ju ingen debatt ju...känner mig rätt kränkt faktiskt.

Martin sa...

Och jag känner mig kränkt som fotograf ;-)
Va ju produktfotografering det handlade om här, och termosar har mig veterligen inget kön. Inga nedrans action- eller modellbilder som skall genusklassas här inte. Slutat med sånt. Framöver blir det bara bilder på skor, paddor, lapisborstar och skinande bultar.

Anonym sa...

Ja, alltså, jag ser gärna fler bilder på starka tjejer som klättrar snygga linjer. Men det här är väl en bra bild på Lova? Har man någon koll på Göteborgs-scenen så vet man att hon är skitstark. Jag känner mig krängt som klättrare.
/Burk-Erik